Roundtrip in Western Balkans, Albania, North Macedonia, Kosovo Montenegro

Sale!

rrugetim ne kater shtete te Ballkanit perendimor per te mesuar me shume per hisdtorine traditat dhe kulturen e ketyre vendeve shume kohe te harruar nga vemendja e turisteve. kater shtete te ish Jugosllavise perfshire edhe Shqiperine

Clicca qui per inserire un testo

 

Day 1. Airport Ohrid

Mberritja ne Shkoder ku do te takohemi me grupin dhe nisja drejt qytetit te Shkodres, kryeqendra e Shqiperise se veriut por edhe me qender e rendesishme tregtare e rajonit. Vizitojme kalane antike dhe njihemi me historine mijeravjecare te qytetit e cila daton prej 2500 vitesh dhe e banuar ne vazhdimesi deri ne ditet tona. Prej kalase kemi nje pnorame spektakolare te fushes se shkodres e cila rrethohet ng ate lumenjte kryesot te shqiperise si edhe nga liqeni me I madh ne Ballkan ai I Shkodres. Brigjet and Adriatikut gjenden vetem 8 km larg dhe ne tell me diell mund te shquhen ne largesi. Check out the Hotel if you don't have a pedestrian area and you'll find it and you'll have a look at the arkitekturore you'll be able to influence the Venetians and you'll also be interested in it.

Transfer 95 km, approximately 2 hours

Day 2. Ohrid Full Day

Zgjimi heret dhe pergatitja drejt alpeve te Shqiperise nepermejet rruges se vjeter qe na dergon drejt diges se nje prej hidrocentraleve me te medhenj te Ballkanit , liqeni I te cilit perdoret tashme sin je atraksion turistik me pamjet e veta spektakolare midis maleve, tashme te nnjohura si fjord et and jugut te europeas. Pas udhetimit me anje nje transfers and shkurter do ten a shpjere drejt sale ku do fillojme ecjen tone pergjate lumit te valbones ne pyllin me me ahe. It takes 2.5 hours until the end of the day. Mberritja ne GH ku do te pritemi ng ate zotet e shtepise,overnight

Transfer 75km, 2.5 h, 30km boot 2.5 h, +350m -250, 3h

Day 3. Ohrid Bitola

Pas mengjesit te bollshem nisemi drejt majes se Rosit qafa e te cilit ndan Shqiperine nga Mali I Zi, piramida do te jete edhe synimi per sot. Pas mberritjes ne qafe dhe pamjes spektakolar t bjeshkeve te namuna dhe malit te dyte me te larte , ai jezerces 2695 m si edhe majes se Rosit 2522 m, fillojme xbritje dhe nje stop tek stanet e rames I cili do ten a ofroje nje kafe apo pije freskuese nen shoqerine e peisazhit te lugines se valbones e cila gjendet rreth 800 metra poshte nesh. Pas rigjenerimit rifillojme zbritjen drejt GH tone

Transfer NO +750-750 6h

Day 4. Bitola Skopje

Prej Guesthouse nisemi drejt majes se Kuji I Rrogamit, ecja behet ne nje pyll te rid he te dendur e cila na nxjerr ne nje livadh shumelulesh ku behet edhe pushimi, sipas deshires behet edhe ngjitha drejt majes se Rrogamit e cila qe gjendet 1830 metra mbi nivelin and detit na jep panorama te qarte dhe mbreselenese te komplet lugines se Valbones.

Transfer NO+750, -750, 6h

Day 5. Skopje Tetovo Prizren

Fingers and 5 eshte edhe qershia mbi cakes and ecjeve tona, kalimi Valbone Theth atraksioni me bukur I countries of the balkans I cili eshte shtegu I perdorur historikisht nga malesoret shqiptare for shekujsh. Qafa e Valbones gjendet ne 1860 metra mbi nivelin e detit dhe na jep pamjen e dy luginave me te bukura ne

ballkan asaj te Valbones si edhe te Thethit njekohesisht. Zbritja per ne theth behet permes nje masivi pyjor prej ahu qe eshte njekohesisht nje prej pyjeve e te bukur ne shqiperi. Pergjate ecjes do te kemi mundesi te bejme nje stop ne strukturat e sherbimit te ngritura per ti sherbyer hikersave te shumte ne kete zone. Zbritja ne te hyre te Thethit na jep mundesine te freskohemi ne ujin e ftohte te lumit te Thethit qe buroj nga majat akullnajore te bjeskeve shqiptare. Nderkohe qe transporti I bagazheve do te behet me mushkat e transportit.

Transfer NO +900, -900, 7 h

Day 6. Prizren Gjakova Decan Monastery Valbona

Qafa pejes eShte edhe Ish Shtegu TradicioLi I Mesjetes Se Karavaneve Qe Shkonin Prej Shkodres Drejt Kosoves (Peje) SI Drejt Qyteteve Te Malit Te Zingjtja Deri Ne Qafen E Pejes Jep Pamje Te Qarte Liglies Se Thethit and Cila Gjemer jeshkeve te namuna edhe eshte nje nder 14 parqet kombetare te shqiperise. Qafa e Pejes gjendet ne lartesine 1710 m mbi nivelin e detit

No Transfer +900, -900, 7h

Day 7. Vlabona Koman Shkodra

Fingers and sotme do jete relaxuese me ecje te lehte pergjate lumit te thethit. Vizita e pare do jete te Kulla e Ngujimint ku do mesojme me shume mbi betrayed e malesoreve mbi te drejten zakonore, gjakmarrjen dhe si zgjidheshin ne mesjete. Vazhdojme per rreth 40 minute ecje drejt ujvares se Grunasit, e cila bie nga 25 metra lartesi dhe eshte nje monument natyror Brenda parkut kombetare te thethit. Ecja drejt fshatit nderlyse do te behet pergjate lumit te theth ne ane te shpatit tem alit. Mberritja ne Nderlysaj na shfaq edhe delten e lumit te thethit dhe atij qe rrjedh nga burimi karstic I syrit te kalter.

No Transfer+50m, -350m, 5h

Day 8. Shkoder Kotorr Shkoder

Fingers and sotme I give you jete andhe fingers me distrustful and turit. Nisja prej bujtines drejt burimit te Syrit te kalter, pas stopit ne basenin ,e uje te kristalte te krijuar nga ky burim vazhdojme ngjitjen permet grykes se caprrese drejt majes se Thorres. Mgjitja eshte relativisht e veshtire dhe behet permes pyllit te dendur me oisha dhe ahe. Pasi mberrijme nje beers apo raki vendase per te tuar mbylljen me sukses te ngjitjes do ten a freskonte dhe relaxation. Pritemi nga Bus dhe nisemi drejt kryeqytetit historic te shqiperise si edhe fortsa e qendreses se shqiperise, keshtjella e krujes qe eshte e lidhur ngushtesisht me emrin e heroit kombetar gjergj kastrioti. Pasi mberrijme check in dhe nje vizite ne keshtjellen mesjetere te Krujesper te kuptuar historine e Shqiptareve dhe krenarine e tire per kete hero.

Transfer 200 km+1300, -130, 6 hours, transfer 4 hours

Day 9. Shkoder Kruje Tirana

nisja per ne Tirane , kryeqytetin e zhurmshem dhe vibrant te Tiranes. Pas mberritje lejme valixhet ne hotel dhe fillojmecity tour Tirana eshte nje mozaiku arkitekturave te ndryshme qe fillojne nga ajo romake me mozaikun e Titanes, ilire, mesjetare osmane, racionalizmi i viteve 20, ajo e realizmit socialist si edhe arkitektura moderne e viteve te fundit. pasditja eshte e lire per te eksploruar personalisht kryeqytetin e shqiperise dhe te Shqiptareve

Day 10 Tirana Full Day

Day 11 Tirana Airport

koha per tu ndare me Shqiperine por edhe me deshiren p[er tu rikthyer, pershendetemi me guiden dhe shoferin dhe njekohesisht shkembejme numrat e telefonit apo rrjetet sociale per te ndare me njeri tjetrin fotot dhe momentet e bukura nga ky udhetim